21 Mayıs 2013 Salı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz veda mesajı yayınladı


 


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz yazılı olarak verdiği veda mesajında :  
''9 Eylül 2011 tarihinden beri sürdürmekte olduğum Manisa Valiliği görevinden, Merkez Valiliğine atanmam nedeniyle kısa bir süre sonra ayrılacağım.

Bu güzel ilde 20 ay süreyle valiniz olarak görev yapmak, sizlerle birlikte yaşamak şahsım ve ailem adına büyük bir onur olmuştur. Burada yaşadıklarımızı, kıymetli birer hatıra olarak hep mutlulukla hatırlayacağız. Burada görev yaptığım süre içerisinde temel davranış ilkelerim hep “Sevgi” , “Saygı” , “Adalet” ve “Çalışma” olmuştur. Bunun sonucu olarak Manisa’da yaşayan ve görev yapan herkesi bir aile olarak gördüm ve bu ailenin tüm fertlerini aynı İl’e hizmet eden insanlar olarak kabul ettim. İnsanlarımız arasında hep sevgiyi çoğaltmaya; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmeye; “Ben” yerine “Biz” demeye; onları birbirinden uzaklaştıracak tutum ve davranışlardan kaçınmaya özen gösterdim.
 İlimizde ve ülkemizde ne kadar çok insan başarılı olursa ülkemizin o kadar hızlı kalkınacağına ve geleceğe güvenle bakacağına inandım. Sevgi ve adaletin olmadığı yerde mutluluğun ve toplumsal huzurun olamayacağını düşündüm. Bir taraftan kamu yatırımları ile ilgilenirken, diğer taraftan tüm özel yatırım ve projelerin teşvikçisi ve kolaylaştırıcısı olmaya gayret ettim. Bütün bu yollarla Manisa’nın daha hızlı kalkınacağına, devlet ile halk arasındaki kaynaşmanın artacağına, insanların daha mutlu ve umutlu olacaklarına inandım.
Esasen bu ilkelerin, tüm ülkemiz ve dünya için de önemli olduğuna inanıyorum. Yerel olarak uyguladığımız “251 Bin Dev Öğrenci” , “Kardeş Okul-Kardeş Kurum” , “Turizm Seferberliği ve Markalaşma” , “Umutlar Çiçek Açsın” , “Engelliler Konseyi” vb. projelerin hepsinde bu ilkeler hakim olmuştur. Bütün bu projeler; çocuklarımızın daha iyi, daha donanımlı, daha üretken, daha sevgi dolu, daha başarılı olması; ilimizin turizmde markalaşması; toplumsal dayanışma ve çözüm üretme gücünün artması; çocuklarımız ve halkımız için önemli sosyal sorunlar olan şiddet, madde bağımlılığı, çocuk suçluluğu ile kapsamlı mücadele edilmesi; Manisa’nın, nüfusun %12’sini oluşturan engelliler için de mutlu yaşanabilir bir il haline getirilmesi amacıyla uygulandı.

Saygıdeğer Manisalılar,
Manisa; coğrafi konumu; sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel zenginlikleri, uygun iklim ve toprak özellikleri; gelişmiş ulaşım ve lojistik altyapısı, limanlara yakınlığı ve girişimci/ yenilikçi insan karakteriyle ülkemizin lokomotif illerinden birisidir. Manisa’nın gelecekte, kendi dinamizmi ve halen devam eden önemli kamu (Otoyollar, hızlı tren, liman projeleri, sağlık, eğitim, enerji, tarım, sulama vd. yatırımlar) ve özel sektör (yerli-yabancı) yatırımları ile daha da gelişeceğine ve ülkemizin gerçek anlamda öncü ve lider illerinden birisi olacağına inanıyorum.
 Bu noktada, Manisa’nın geleceği ile ilgili önemli olduğunu düşündüğüm bazı önerileri sunmayı bir borç olarak görüyorum:
 1. Büyükşehir statüsü ve sanayileşmeye paralel olarak şehrin ve ilin nüfusunun daha da artacağı dikkate alınarak sağlıklı şehirleşmeyi/büyümeyi sağlamak üzere rasyonel imar ve çevre düzeni planlamalarının yapılması, fiziki büyümenin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal altyapının da güçlendirilmesi,
 2.Manisa içindeki ve bazı ilçelerdeki çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşü uygulamaları ile ıslah edilmesi,
3. İlin hayat damarları olan Gediz ve Bakırçay nehirlerindeki kirliliği ve taşkınları önleyici tedbirler geliştirilmesi,
4. Toplumsal seferberlikle Manisa’nın turizmde markalaşmanın ve bölge turizmine entegrasyonunun sağlanması,
5. Üniversitenin gelişiminin desteklenmesi, ilçelerde meslek yüksek okulları ve fakülte kurulumlarının teşvik edilmesi, en geç 5-10 yıl için de Merkez ve Akhisar, Turgutlu, Salihli, Soma vb. ilçelerde yeni üniversiteler kurulması hedeflenmelidir. (en az 6 üniversite)
6.Termal kaynaklarının enerji, turizm, seracılık, ısıtma amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması (örneğin organize sera bölgeleri, Afyonkarahisar benzeri termal turizm bölgeleri gibi)
7. Dünyanın en büyük limanlarından bir olacak Çandarlı Limanı ile arka bölgesi konumundaki Soma, Kırkağaç, Akhisar ilçelerinin demiryolu bağlantısı ve lojistik ilişkisinin güçlendirilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder