25 Nisan 2013 Perşembe

SALİHLİ SEMPOZYUMU YAPILIYOR

         Kaymakamlık, Salihli Belediye Başkanlığı, Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu'nda görevli öğretim görevlileri tarafından müşterek bir çalışma ile gerçekleştirilen "Krallardan Efelere SALİHLİ Sempozyumu" 26 -27 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak.

        Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu: "Sempozyumumuz 26-27 Nisan tarihinde Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek. Bu sempozyumla Salihli'nin geçmişine, kültürüne, tarihine, dil ve edebiyatına ışık tutacağına ve gelecek nesillere bir kazanım olacağına inanıyoruz. Sempozyumda "Salihli Tarihi" ve "Salihli Dil ve Edebiyatı" konuları ele alınacak. 61 adet bildirim ile sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Tarihimizi, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi kayıt altına almak açısından güzel bir çalışma olacaktır" dedi. 
          Belediye Başkanı Mustafa Uğur  Okay, "Bizler bu işte yola çıkarken kentlerin insanlar tarafından oluşturulduğunu ama insanların kişiliklerini ve kimlikleri içinde yaşadıkları kentlerden, topluluklardan ve toplumlardan kazandıklarının bilinci ile hareket ettik ve o bilinçle Salihli'nin tarihine dair daha eski çağlardan yakın çağa kadar olan bilgileri derleyip Salihli halkına sunmayı görev kabul ettik. "Krallardan Efelere Salihli" Sempozyumunun yapılmasında büyük emeği geçen ve mesai harcayan düzenleme kurulu  üyeleri Celal Bayar Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç.Dr. Nurettin Gülmez'e, Belediyemiz Halkla İlişkiler Danışmanı Alper Erdoğmuş' a, Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Bilgi ve bilim kurulu üyelerine  teşekkür ederim. Ayrıca sundukları bildiriler ile Sempozyuma katkı sağlayan bilim insanlarına şimdiden teşekkürlerimi sunmak isterim. Salihli için hayırlı olsun" dedi.
         Salihli Sempozyumuna 71 Bilim İnsanı katılıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder