22 Ekim 2013 Salı

SARDES ÖREN YERİ ÖZELLEŞİYOR

 T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı yüzbeş (105) Müze ve Ören Yeri için “2 Aşama Müze ve Örenyerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi” İhalesi 30 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 10:00’da, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Giriş Katı Toplantı Salonunda gerçekleştirileceği açıklandı.

Son yıllarda yapılan tanıtım faaliyetleri ile dünya çapında popüleritesi artan Lidya krallığının başkenti Sardes Örenyerinin de ihalede yer alacağı edinilen bilgiler arasında.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Salihli Turizm Derneği SATURDER yetkililerinin açıklamasına göre; "Sardes önce UNESCO Dünya Mirası Aday listesine girmekle şimdi ise özelleştirilme çalışmaları ile hak ettiği konuma yaklaşmaktadır. Dünya Mirası kapsamına alınacağı güçlü bir olasılık, böylece tüm dünya gezginleri ilk defa Sardes'i öğrenecek daha yakından tanımak ve keşfetmek için  Sardes'e geleceklerdir. Örenyerimizin günümüz görüntüsü   yeterli değildir. Yapılacak ihale sonucunda burasının modernizasyonu ile daha çekici bir duruma gelecektir. Böylece ziyaretçi sayısı artacak ve Salihli için yeni işyerleri,oteller,lokantalar v.b işletmeler ile yetişmiş,yabancı dil bilen personele gereksinim duyulacaktır. Biz dernek olarak bunun için kurulduk ancak kendimizi, amacımızı tam olarak anlatamadık.Umarız ki bugünden itibaren halkımızın özellikle turizm konusundan yararlanacak işverenlerin desteğini alırız. Salihli için hayırlısı olsun,bakalım hangi kuruluş ihaleyi alacak, bekleyip göreceğiz ve sonuçta kazananlarla işbirliği yapmaya çalışacağız."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder