18 Şubat 2013 Pazartesi

Salihli Hızlı Tren Proje İhalesi Sonuçlandı...



Salihli'den geçecek olan Ankara - İzmir Hızlı Tren hattı kapsamında Uşak (Eşme) - Salihli ve Salihli - Manisa arası revize güzergah proje, mühendislik, danışmanlık hizmetleri ihaleleri uzun bir sürecin ardından sonuçlandı.


T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen Uşak (Eşme) - Salihli arası revize güzergah proje, mühendislik, danışmanlık hizmetleri ihalesini 2 Milyon 790 Bin 985 Lira teklif ile SWS Engineering firması kazanırken, Salihli - Manisa arası güzergah proje, mühendislik, danışmanlık hizmetleri ihalesini 2 Milyon 362 Bin 903 Lira teklif ile Protek – Mega Mühendislik ortak girişimi kazandı.

GÜZERGAH SALİHLİ'DE TARTIŞMA YARATMIŞTI
Önceki güzergah projelerinde Salihli'nin içinden, mevcut demiryolu hattı üzerinden geçmesi ve şehiriçindeki bazı hemzemin geçitlerin kapatılmasını, bazı hemzemin geçitlerin de alt geçitler aracılığıyla sağlanması öngörülen Ankara - İzmir Hızlı Tren hattı projesinde Salihli'den yapılan itirazlar üzerine TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı, geri adım atarak güzergah projesini revize etme kararı vermişti. Güzergahın belirleneceği proje ihalelerinin de sonuçlanması ile birlikte Ankara - İzmir Hızlı Tren projesinde yeni bir sürece girildi. Süreç projelerin çizilerek güzergahın orataya çıkmasının ardından gerçekleştirilecek yapım ihalesi ile sonuçlanacak. Salihli'deki herkes, hızlı trenin ya mevcut güzergah üzerinde inşa edilecek tünel aracılığıyla geçmesi ya da güzergahın kentin kuzeyine alınması konusunda hemfikir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder