3 Mart 2012 Cumartesi

HÜLYA KOÇYİĞİT HAFSA SULTAN, KENAN IŞIK MERKEZ EFENDİ OLUYOR


 


                 Bu yıl 472. kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin programı açıklandı. Mesir saçım töreninde Hafta Sultan rolünü Hülya Koçyiğit, Merkez Efendi rolünü Kenan Işık oynayacak.
        
      Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin programı Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında düzenlenen toplantı ile açıklandı. Valilik Brifing Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Vali Daşöz, bu yıl yapılacak festivalde Hafsa Sultanı Hülya Koçyiğit, Merkez Efendi'yi ise Kenan Işık'ın canlandıracağını söyledi. 
      Daşöz, hazırlıkların yüzde 99'unun tamamlandığını, festivali sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. İlk defa bu sene festival güzergahındaki cadde ve işyerlerini süsleyeceklerini anlatan Daşöz, bu işi Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları Birliği'nin üstlendiğini kaydetti. Mesir macunu saçılmasının 25 Mart tarihinde yapılacağını anlatan Daşöz, "Şu an her günün programı belli. Bu yılın onur konuğu ülke KKTC. KKTC Başkanı Derviş Eroğlu da festivale katılacak"dedi.
            SANATÇILAR BELİRLENDİ
         Festivalde verilecek konserler de açıklandı. Pop, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği alanında verilecek 3 konserin ilkini 21 Mart'ta Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan verecek. Türk Sanat Müziği konserinde Muazzez Ersoy 23 Mart'ta sahneye çıkacak. Pop müziğin sevilen ismi Emre Aydın ise 24 Mart'ta hayranlarının karşısına çıkacak. Bu yıl festivalde özel söyleşiler alanında Maranki ve Doğal Tıp ve Beslenme Uzamanı Prof. Şanzıman Karaca, Manisa'ya gelerek tıbbı bitkiler hakkında bilgi verecek.
          Festivalde bu yıl ilk defa programa alınan Manisa Altın Lale Türk Musikisi Beste Yarışması ise açık hava programı şeklinde olacağı için Mayıs ayında yapılacak.
          MEYDAN MESİRE YETİŞECEK
        Cumhuriyet Meydanının festivale yetişmesi konusunda çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi: "Cumhuriyet Meydanı'nın festivale yetişmesi için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Herhangi bir aksilik çıkması durumunda festival için en uygun yeri seçeceğiz" Bu yıl festivale kardeş şehirler noktasında katılımın olacağını vurgulayan Başkan Ergün, 472. Festivale Çin Halk Cumhuriyeti Yiwu şehrinin, Bosna Hersek ve Almanya'nın İngolstadt şehrinin kardeş şehir
protokolü çerçevesinde festivale geleceğini ifade etti.
      İGM Başkanı Hayrullah Solmaz ise festivalin en iyi şekilde geçmesi için şehrin önde gelenleri olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak festivalin en iyi şekilde halka duyurulması için basının büyük katkı sağlaması gerektiğine değindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder