12 Mart 2012 Pazartesi

Vali DAŞÖZ Berlin Turizm Fuarını Değerlendirdi


ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarını değerlendiren Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa ve Türkiye’nin fuarda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Vali Daşöz, İzmir, Aydın ve Manisa olarak önümüzdeki günlerde turizm alanında çalışma grupları oluşturarak birlikte hareket edeceklerini söyledi.
 
Almanya’da 7–11 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’yla ilgili olarak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz açıklamalarda bulundu.
 
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nın dünyanın en büyük fuarını olduğunu belirten Vali Daşöz, Manisa olarak ilk kez fuara katıldıklarını söyledi. Turizm açısından bu fuara katılmış olmanın önemli olduğunu vurgulayan Vali Daşöz, “Manisa açısından çok yararlı oldu. Standımız oldukça ilgi çekti. Gelen herkes fotoğraf çektirdi. Özellikle otantik kıyafetli Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Mesir ve sanal müze olayı büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, standımızı ziyaret ederek mesir saçtı. Berlin’e yılda 20–22 milyon turist geliyor. 200’e yakın bir müzesi var. Fuar sayesinde Berlin’in turizm alanında yaptıklarını görme imkanımız oldu. Tur operatörlerini Manisa’ya davet ettik” dedi.
 
SANAL MÜZE VE MESİR MANİSA’YI ÖN PLANA ÇIKARDI
Fuara Manisa’dan 15 kişinin katıldığını söyleyen Vali Daşöz, “İzmir ülkemizin EXPO adayı. Bundan dolayı EXPO üzerinde durulması, tanıtılması çok büyük önem taşıyor. Bu fuarda ülkeler için en etkili olan Türkiye’dir. Türkiye’ye en çok turist Almanya’dan geliyor. Çok sayıda Türk- Alman şirketlerinin birlikte çalışması. Bu tür fuarlarda Türkiye’yi, Türkiye’nin değerlerini tanıtıyorsunuz. Orada Türkiye’nin avantajlı olduğu alanları ön plana çıkarıyorsunuz. Sanal müze, mesir olayı orada Manisa’yı ön plana çıkardı. Sanal gezinti olayı başka gruplarda yoktu. Bizler bu değerlerimizi tanıtınca komşu illerimiz Manisa’da bunların olduğunu bilmiyor” dedi.
 
Fuarda yer alan ülkelerin hemen hepsini gezdiğini belirten Vali Daşöz, “Fuarda herkes kendi özelliklerini yansıtıyor. İspanya ve İtalya gibi ülkeler daha çok deniz tanıtımı yaparken, Orta Avrupa’daki ülkeler ise doğayı tanıtıyor. Japonların, Çinlilerin yaklaşımları daha fazla” dedi.
 
BELEDİYELERDE FUARLARA KATILMALI
Manisa Belediyesi’nin fuara davet edilip edilmemesiyle ilgili olarak Vali Daşöz, “Bunu bazen bir sorun varmış gibi gazetelerde okuyoruz. Bu bizim İl Özel İdaresi olarak kendimizin katılma kararı aldığı daha doğrusu Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak katılmam kararı aldığı, İl Özel İdarenin finansman desteği sağladığı, öteki resmi görevlilerin dışında katılanların kendi imkanlarıyla katıldığı bir durum. Belediye ile ilgili hiçbir sorun yok. Belediye de katılabilir, başka kurumlarda katılabilir. Ben sadece merkezin değil ilin Valisiyim. Ben turizm seferberliğinde ilin tamamını düşünüyorum. Her kurum buna katılabilir. Vali olarak ben ilin 14 bin kilometrelik alanı düşünüyorum. Bu konuda belediye ilgili bir sorunumuz yok. Onlarda katılabilirler, katılmalıdır” dedi.
 
3 KENT İÇİN PAKETLER OLUŞACAK
Manisa’da Vali Daşöz, toplantıda Ege Bölgesi’ni heyecanlandıracak projeyi de açıkladı. Vali Daşöz, İzmir, Aydın ve Manisa olarak önümüzdeki günlerde turizm alanında çalışma grupları oluşturarak birlikte hareket edeceklerini, üç kentin birbirlerinin özelliklerinden faydalanarak turizmde bölgesel bir kalkınma sağlanacağını dile getirdi. Söz konusu çalışmada Manisa’nın önderlik yapacağını ifade eden Vali Daşöz üç kentin birbirlerinin özelliklerinden faydalanarak turizm gelirlerini arttıracağını söyledi. 21–25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 472. Mesir Festivali’nin ardından çalışmanın startının verileceğini dile getiren Daşöz; çalışmanın bölge için çok önemli bir çalışma olacağını vurguladı. Çalışma ile üç kentin yetkilileri ve turizm sektör temsilcileriyle çalışma gruplarının oluşturulacağını kaydeden Daşöz, “Her 3 kentin kendine has tarihi ve coğrafi özellikleri, turistik değerleri var. Birbirine çok yakın olan üç şehir olarak bu avantajlarımızı birleştirip sinerji yaratacağız. 3 kentin en önemli değerlerinden oluşan, güçlü tur paketleri oluşturacağız. Efes’te bir uygarlığı gören turist, Salihli Sardes’de Lidya uygarlığını görecek. Karşılıklı avantajlarımızı kullanarak turizm gelirlerini arttıracağız” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder