26 Nisan 2012 Perşembe

SALİHLİ ALYATTES ZEYTİNYAĞI DÜNYA İKİNCİSİ



Türk zeytinyağı ödülleri topladıTürk zeytinyağlarının kalitesi Japonya’da belgelendi. Tokyo'da Japon Tadımcılar Birliği'nce düzenlenen Olive Japan etkinliği çerçevesinde yapılan kalite yarışmasında Türk zeytinyağları büyük başarı gösterdi 

Türk zeytinyağlarının kalitesi Japonya’da belgelendi. 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Tokyo’da Japon Tadımcılar Birliği’nce düzenlenen Olive Japan etkinliği çerçevesinde yapılan kalite yarışmasında Türk zeytinyağları büyük başarı gösterdi. Türk markası Savrandere Zeytinyağları altın madalya kazanırken, Nar Gurme, Monde İda ve Salihli'nin Alyattes zeytinyağları gümüş madalyanın sahibi oldu.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi, Edremitli Zeytinyağı Üreticisi Ahmet Ertür ise Yarışmada Jüri Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye’den başka, ABD, İtalya, İspanya, Tunus, İsrail, Tunus, Ürdün, Fransa, Filistin, Fas, Şili, Avustralya, Yunanistan, Portekiz, Yeni Zellanda ve Japonya’dan katılımcı firmalar Olive Japan 2012 yarışmasında yaklaşık 140 numune ile yarıştı. Türk katılımcı markalar arasında Savrandere - GIDATAY Zeytinyağı altın madalya kazanırken, Nar Zeytinyağı, Monte İda Zeytinyağı, Alyattes Zeytinyağı gümüş madalyaya layık görüldüler.
Japonya’da düzenlenen “Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda, Savrandere markasıyla yer alan GIDATAY firması, bu yıl 5.si düzenlenen Zeytindostu Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasında da iki numune ile bir birincilik bir de üçüncülük kazanmıştı. Olive Japan 2012 yarışmasına davet edilen Zeytin Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’ni temsilen panelist olarak görev alan Ahmet Ertür, Japonya’da zeytinyağı tüketiminin hızla arttığını, başta Avrupalı rakiplerimiz olmak üzere dünya genelindeki zeytinyağı üreticileri ile gümrük vergilerinde eşit olduğumuz Japonya pazarında Pazar payımızı hızla arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Salihli Alyattes Zeytinyağları işletmecisi M.Reşat AKKAN'ın dünya ikinciliğini kutluyor,başarılarının devamını diliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder