26 Nisan 2012 Perşembe

TÜRK ARAP FUARI SONA ERDİ


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa’da bu yıl birincisi düzenlenen Türk-Arap Fuarı’nda, Zafer Kalkınma Ajansı’nın standında ilçenin tanıtımını yaptı. Salihli’nin turistik yerlerinin tanıtıldığı 3G teknolojili sanal tur, Arap katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Bursa Valiliği ve Arap Turizm Örgütü (ATÖ) işbirliği ile düzenlenen ATCEX 2012 Fuarı, 300 stantta Türk ve Arap turizmcileri buluşturdu. 3 gün süren ve 20 ülkeden katılımcının yer aldığı Türk Arap Buluşması'nda, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası da Zafer Kalkınma Ajansı’nın standında ilçenin turizm potansiyeline vurgu yaptı.
Zafer Kalkınma Ajansı’nın standında Salihli TSO’nun yoğun tanıtımı dikkat çekti. Fuarda en yoğun ilgiyi ise, Manisafx Dijital Kent Tanıtım Platformu’nun sanal tur imkanı sunan teknolojik ürünü çekti. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse’nin de yer aldığı stantta, Salihli TSO’nun ve ilçenin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımını Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar yaptı. Kütahya, Uşak, Manisa ve Afyon’u kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı’nın standını Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de ziyaret etti.
Fuar’ın açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapıldı. Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki açılış programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Suudi Arabistan Kralı’nın yeğeni Prens Waleed bin Talal, zirvenin en dikkat çeken konukları arasında yer aldı.

300 stantta katılımcıların yer aldığı 3 günlük Türk Arap Buluşması'nda, Arap ve Türk katılımcılar, fuarda birçok ikili görüşme yapıp, anlaşma sağlanmasına zemin hazırladı.

3D teknolojisi ilgi odağı
Manisa standında yer alan elektronik donanımlarla tanıtım, Türk ve Arap katılımcılar ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 360 derece, 3D gözlükler ile bir köşede yürüme bandı üzerinde Sardes ören yeri, Artemis tapınağı sanal gezisi izlenirken, diğer köşede aynı sanal gezi helikopter ile Bintepeler, Sardes ve Gölmarmara üzerinde yapıldı. Sanal geziye katılanlara araştırmacı-yazar Mustafa Uçar tarafından gezi alanları hakkında bilgi verildi. Manisa’nın tüm tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin yer aldığı büyük ekran televizyonda da dokunmatik sanal geziler ziyaretçileri etkiledi.
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan çantalar içinde Manisa, Salihli ve termal turizm ile ilgili kitap, broşür, filmler ve Manisa Mesir Macunu katılımcı yerli ve yabancı turizmcilere dağıtıldı.
Toplam 2 bin 800 metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda 300 stant kuruldu. 20 Arap ülkesi fuarda stant açarak, kendi ülkelerinin kültürel ve tabii zenginliklerini tanıttı. Fuarda ayrıca Arap alemiyle iş yapan birçok firma da stant açtı. Stantların ülkelerin kültürüne göre tasarlanması dikkati çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder