9 Nisan 2012 Pazartesi

SARDES'DE GRAVÜR SERGİSİ AÇILIYOR


Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sardes Örenyeri, Artemis Tapınağı girişinde, Salihli Turizm Derneği SATURDER tarafından "Sardes Gravürleri Sergisi" düzenleniyor.

Mustafa Uçar
 15 Nisan, pazar günü, saat 11.00'de, Manisa Turizminde önemli bir yeri olan antik Sardes Örenyeri,Artemis Tapınağı girişinde "Sardes Gravürleri ve Resimleri Sergisi" verilecek bir kokteyl ile ziyarete açılacak.
Etkinliği düzenleyen Salihli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, araştırmacı yazar Mustafa Uçar'dan edinilen bilgiye göre kokteyle Manisa Milletvekilleri, Manisa Valisi, Salihli Kaymakamı, Manisa il ve ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile Kamu ve Özel Kuruluşları, Bürokratlar davet edildi.

Uçar sözlerine şöyle devam etti:" Beş yıl kadar önce Salihli Belediyesi tarafından hazırlanan bir tanıtım filmi çekiminde eski fotoğraf ve gravürlere gereksinim duyuldu. Sardes'e ait bir gravür bulabildik.Bu kadar önemli bir yerin 1840'larda yapılmış bir gravürü varsa daha fazlası da olmalı düşüncesi ile işe koyuldum. Bu gün elimizde Sardes ile ilgili 35 kadar Gravür, yağlı ve sulu boya tablolar var, bunların en eskisi ise 1750 tarihli. Sardes'in tanıtımına yarar sağlayacağına inandığım bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı düşündüm.Düşüncemi olumlu karşılayan Sayın Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün destekleriyle sergimizi açacağız.

Sayın Valimizin yanısıra maddi ve manevi desteklerini aldığım, Salihli Kaymakamı Sayın Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanımız sayın Mustafa Uğur Okay, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü sayın Erdinç Karaköse,Sart Belediye Başkanı sayın Ali Güngör, tabloların basımında, çerçevelerin yapımında destek aldığım Özer Ofset basımevi, Berrak otel,  Akdeniz Mobilya sahip ve çalışanlarına müteşekkirim. Sergi bir hafta boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak, Umarım ziyaretçiler, özellikle öğrenciler sergimize ilgi gösterirler"dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder