16 Nisan 2012 Pazartesi

TURİZM HAFTASI, PARANIN BAŞKENTİNDE KUTLANDI



15-22 Nisan Turizm Haftası, Manisa'da Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Salihli ilçesine bağlı Sart Kasabası'nda düzenlenen törenlere Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran ile Sart Belediye Başkanı Ali Güngör ve çok sayıda Belediye Başkanı, daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Manisa başlı başlına bir tarih, kültür ve medeniyet kentidir. Bu özelliklerinden dolayı hükümetimiz Manisa'yı Marka Kentler arasında koymuştur. Bu sayede Manisa daha ileriyle gidecektir. Tarih, kültür ve turizm adına Manisa'nın alt yapısını hazırlamamız gerekmektedir. Sart'ın önemini bizler ve herkes biliyor. Salihli'den Kula ilçesine kadar olan kısımda ki zenginliklerimizin de farkındayız. Bugüne kadar zenginliklerimiz gün yüzüne çıkmış değildi. Şimdi Manisa'yı özellikleri ve değerleri ile insanımıza, ülkemize ve dünyaya sunduğumuzda ilgi daha da artacaktır. Kültür ve Turizm Haftamız, bu çalışmaların tanıtılması yönüyle bölgemize faydalı olacaktır. Sart'a Müze çalışmalarımız da sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanımız önümüzdeki haftalarda Manisa'ya gelecek ve Manisa'da bir turizm gezisi düzenleyeceğiz. Sadece Sart tek başına bir değer değil, Kula'da Yunus Emre Türbesi'de var. Dolayısıyla bu gölge sevgi ve hoşgörünün de merkezidir. Kısacasdünyanın merkezindeyiz" dedi.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise "Manisa bölgesinde en büyük silahlarımızdan biri de termal su kaynakları. Yapılacak olan oteller zinciri ile burada turizm yatılı hale de getirilebilir. Bunun için tüm resmi kurumların ve bakanlığımızın destek olması gerekir. Ancak bu çalışmanın içine halkın da girmesi lazım. Manisa'nın turizm gelişiminde Sart'ın çok önemli bir rolü var.Turizm açısından çok yararlı faaliyetlerde bulunan Mustafa Uçar'a teşekkür ediyorum" dedi.

"SARDES GRAVÜRLERİ" SERGİSİ AÇILDI
Konuşmaların ardından kısa adı SATURDER olan Salihli Turizm Derneği "Sardes Gravürleri Sergisi" açıldı. Sergi hakkında bilgi veren Salihli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Araştırmacı - Yazar Mustafa Uçar, "Beş yıl kadar önce Salihli Belediyesi tarafından hazırlanan bir tanıtım filmi çekiminde eski fotoğraf ve gravürlere gereksinim duyuldu. Sardes'e ait bir gravür bulabildik. Bu kadar önemli bir yerin 1840'larda yapılmış bir gravürü varsa daha fazlası da olmalı düşüncesi ile işe koyuldum. Bu gün elimizde Sardes ile ilgili 35 kadar Gravür, yağlı ve sulu boya tablolar var, bunların en eskisi ise 1750 tarihli. Sardes'in tanıtımına yarar sağlayacağına inandığım bu çalışmaları, Turizm haftası münasebeti ile yerinde sergileyerek kamuoyu ile paylaşmayı düşündüm" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder