11 Mayıs 2012 Cuma

ALYATTES ZEYTİNYAĞLARI SERTİFİKASINI ALDI



 Geçen ay Japonya'da kalitesiyle ikinci olan Salihli Alyattes Zeytinyağlarına "Gümüş Madalya" beratı dün akşam saatlerinde üretici M.Reşat Akkan'a ulaştırıldı.


        18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Tokyo’da Japon Tadımcılar Birliği’nce düzenlenen Olive Japan etkinliği çerçevesinde yapılan kalite yarışmasında Türk zeytinyağları büyük başarı gösterdi. Türk markası Savrandere Zeytinyağları altın madalya kazanırken, Nar Gurme, Monde İda ve Salihli Alyattes zeytinyağları gümüş madalyanın sahibi oldu.


       Alyattes Organik Tarım Çiftliğinde sadece kendi zeytin ağaçlarından organik yağ üreten Alyattes'in kurucusu M.Reşat Akkan "Yüzde 0.08 asit oranı ile sızma zeytinyağı elde etmemiz 12 yıllık birikimin ürünüdür. Bu düşük yağ asidi  oranı ile Türkiye'de bir rekora imza attık. Dünya çapında da üst sıralarda olmak gerçekten gurur verici. Önümüzdeki yıllarda kalitemizi arttırmak en azından üst sıralardaki yerimizi korumak durumundayız"şeklinde konuştu.
    335 dekarlık bir alanda, yaşları 6 ile 12 yıl arasında değişen, 10.650 zeytin ağacı bulunan Alyattes Zeytin'i başaraılarından dolayı kutluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder