18 Mayıs 2012 Cuma

LİDYA PRENSESLERİ FOTOĞRAFLARINI SERGİLİYOR

Salihli Kız meslek Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan "Lidya Prensesleri" Gençlik Gurubu, yaptıkları çalışmalar sırasında objektiflerine kaydettikleri fotoğrafları Kipa'da sergilemeye başladı.

Açılışa  Okul Müdür ve öğretmenleri,öğrenci velileri ve Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar ile alışverişe gelen ziyaretçiler katıldı.

Projeleri T.C.Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen  Lidya Prensesleri hemen yanıbaşımızda yer alan Lidya Krallığının Başkenti Sardes'in farkındalığına vardırmak için yola çıktılar.

 Projeleri gereği Lidya prensesleri, Salihli'de bulunan ortaöğretim kurumlarında Lidya uygarlığı ve Sardes hakkında tanıtıcı seminerler düzenlediler. Kız Teknik Meslek lisesinden 80, İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden 50, Sekine Evren Anadolu Lisesinden 50,Salihli Anadolu Lisesinden 50,70.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden 50,Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezinden 12 kişi olarak toplamda 300 genç arkadaşlarını Sardes Örenyerine götürerek yerinde tarihi ve kültürel bilgilendirmelerde bulundular, ilgili materyalleri hediye ettiler.
Bütün bu çalışmaları sırasında fotoğraf karelerine sığdırdıkları görüntüleri, 18-20 Mayıs tarihleri arasında Salihli Kipa AVM'nin ikinci katında kendilerine tahsis edilen alanda sergilemeye başladılar.
Halka açık fotoğraf sergisi pazar günü sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder