18 Mayıs 2012 Cuma

KAYMAKAM PEYNİRCİOĞLU, AYAK İZLERİNİ İNCELEDİ


           Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, köy ziyaretleri kapsamında 26 Bin yıllık ayak izlerinin bulunduğu Sindel Köyü’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Ertan Peynircioğlu bu bölgenin korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
         
 İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, İlçe Özel İdare Müdürü Selim Ürün, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Mesut Arslan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıza Gülmez, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak ve İlçe Müftüsü Nurullah Sağdıç ve basın mensuplarının katıldığı gezide, 26 bin yıllık olduğu belirtilen ayak izlerini inceleyen İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, bölgenin korunması için gerekli her türlü tedbirin alınması gerektiğini söyledi.
          Sindel Köyü girişinde yer alan ve 26 bin yıllık olduğu belirtilen ayak izlerini köy ziyaretlerini birlikte yürüttüğü daire müdürleri ile birlikte inceleyen İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu,”Önceki yıllarda yapılan araştırmalara göre Salihli'nin içinde bulunduğu bölgenin, tarihte çok eski çağlarda bile bir yerleşim alanı olduğunu gösteren en önemli buluntulardan ayak izleridir. 26 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen ve killi, ıslak çamur tabakasından oluşan ayak izleri, sıcak volkan küllerine maruz kalması sonucu tuğla gibi pişerek binlerce yıldır şekillerini muhafaza etmiştir.Bu fosil ayak izlerinin bulunduğu bölgenin korunması için gerekli tedbirlerin alınası gerekiyor” dedi.

1 yorum:

  1. Paylaşımlarınız harika doğrusu, çok işime yaradı.Bizde web reklam konusunda yardımcı olabiliriz.

    YanıtlaSil