25 Mayıs 2012 Cuma

Salihli Ticaret Meslek Lisesinde Sardes Sergisi Açıldı


 Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sardes antik kentinde ilk kez sergilenen "Sardes Gravürleri" bu defa Salihli Ticaret Meslek Lisesi Salonlarında öğrencilere ve halka açıldı.

            15 Nisan turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde  Başbakan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Halil ibrahim Daşöz ve Manisa Bürokratlarının katılımı ile Sart Beldesinde halkın ziyaretine açılan "Sardes Gravürleri Sergisi", Salihlili öğrencilerinin ve halkın yararlanması amacıyla bu defa Salihli Ticaret Meslek Lisesi salonlarında Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli'deki okulların Müdür ve öğretmenleri ile öğrencilerin katılımı ile ziyarete açıldı.
     
            Serginin açılış konuşmalarına Salihli Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Afşar başladı:" Bu sergiyi Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar hocamız ile Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yine burada açmayı planladık.Ama Sayın Valimizin Turizm Haftasını bu yıl Sardes'te gerçekleştirmek istemesi sonucu ertelendi. Geç de olsa serginin okulumuz salonlarında açılmasından memnunuz"dedi.

            Serginin hazırlayıcısı olan Salihli Turizm Derneği Başkanı, araştırmacı yazar Mustafa Uçar ise:" Benzer etkinlikler ile halkımıza, özellikle genç nesile Salihli ve civarındaki tarihi turistik değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. İstiyoruz ki yeni yeni turizme açılan Salihli ve çevresinin tanıtımında gençler aktif görev alsınlar, her biri Salihli'nin turizm elçileri olsunlar.Bu amaçla önümüzdeki yıl daha etkin tanıtım faaliyetlerine girişecek ve özellikle okullarda konu ile ilgili konferanslar vereceğiz. Umarım bu çalışmaların karşılığında Salihli, Turizm gelirlerinden hak ettiği payı elde eder" diye konuştu.

           Açılış konuşmasında Milli Eğitim Müdürü Dilek ise  şunları söyledi: "Salihli'ye yeni atandım. Şu anda burada ilk açılışımızı gerçekleştiriyorum.Yeni atandığım için henüz çevreyi gezip tanıma fırsatım olmadı.Ancak, bugün burada, Lidyalıların başkenti konumunda bulunan Sardes'in gravür sergisini açarken, değerli hocamız Mustafa Uçar'dan da Lidyalılar ve Sardes konusunda bilgi edineceğim.Benim adıma çok iyi bir başlangıç olacak, umarım Salihli'de daha güzel ve başarılı açılışları da birlikte gerçekleştiririz. Hayırlı ve uğurlu olsun."

          Konuşmaların ardından  serginin açılışını, Salihli'de yeni göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek ile sergideki eserleri derleyen araştırmacı yazar Mustafa Uçar yaptı.
          Açılıştan sonra gezilen sergide İsa Dilek ve ziyaretçiler Mustafa Uçar'dan sergilenen eserler hakkında bilgilendirildiler.
          Serginin Haftasonları da dahil sabah 08.30 ile 15.00 saatleri arasında halkında ziyaretine açık olarak 7 Haziran Perşembe gününe kadar gezilebileceği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder